снимка БулфотоСпоред проучване на  Eurofound (Европейската фондация за подобряване на

...
снимка БулфотоСпоред проучване на  Eurofound (Европейската фондация за подобряване на
Коментари Харесай

67% от българите не могат да издържат без заплата три месеца

снимка Булфото

Според изследване на  Eurofound (Европейската фондация за възстановяване на живота и работните условия), което обръща внимание на последствията от пандемията от ковид, ситуяцията през юли наподобява по-оптимистично, в сравнение с през април. И въпреки всичко, България продължава да е отпред измежду страните члнеки на Европейски Съюз по брой хора, които се опасяват, че ще изгубят работата си в идващите три месеца, съобщи.

20% от българите се притесняват, че ще останат без работа, като процентът е намалял с 10% от месеците при започване на пандемията, когато 30% от интервюираните са дали отговор, че се опасяват да не изгубят работата си. След нас в челната тройка се подреждат Малта със 17% и Гърция с 15%.

По-малко европейци са изразили терзание, че персоналното им финансово състояние се утежнява през юли, в сравнение с през април - от 38% спада на 34%. През април 60% от българите са дали отговор, че финансовата им обстановка ще се утежни след три месеца. През юли този % спада на 38%. Едва 15% сап оптимисти, че финансовата им обстановка ще се усъвършенства, като този % не се трансформира и през двата месеца (април и юли).

Запитани " какъв брой дълго могат да поддържат същия стандарт на живот в случай че нямат финансиране ", българите дават отговор по следния метод - 16% могат да устоят сред 3-6 месеца, 7% имат спестявания за 6-12 месеца, 9% могат да устоят без приходи година.

По-притеснително е, че към 37% от българите нямат безусловно никакви спестявания. Над 67% имат финанси за по-малко от три месеца, в случай че приходите им спрат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР